| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sote Tavuk | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4104 
Gönderme Tarihi: 25.May.2006 
2,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüs
 
2 yemek kasigi soya sosu
 
1 yemek kasigi su
 
1/4 çay kasigi zencefil
 
2 çay kasigi misir unu.
 
2 yemek kasigi ayçiçek yagi
 
3 taze soğan, dogranmis
 
1 küçük yesil biber, küp halinde kesilmis
 
100 gr mantar, dogranmis 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük
 
çiçeklere ayrilmis
 
4 yemek kasigi su veya tavuk suyu, kaynar halde
 
2 domates, dilimlenmis
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve misir ununu karistirin. Tavuk
 
parçalarini içine batirip bu sosla iyice kaplanmalarini saglayin.
 
Bir tavada 1 yemek kasigi yagi orta ateste iyice kizdirin. Tavuklari kizgin
 
yagda sik sik karistirarak bir dakika sote edin. Bir tabaga aktarip firinda
 
sicak tutun.
 
Kalan yagi orta ateste tekrar kizdirin. Taze soğani, yesil biberi mantarlari
 
ve karnabahari ekleyip l dakika, yine sik sik karistirarak sote edin. Suyu
 
veya tavuk suyunu sicak olarak ekleyip 2-3 dak. pisirin.
 
Tavuklari tekrar tavaya koyun. Tuz katip, domatesleri ekleyin ve l dakika
 
orta ateste isitip servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sote Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |