| 
 
 
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
bambucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2019 
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144809 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019 
904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta
 
300 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1,5 yemek kaşığı salça
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Soğanı rendeleyin ve kıymayla bir araya getirin.
 
Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın.
 
Yufkanızı tezgaha serin. 4 eşit parçaya bölün. Daha küçük mantılar isterseniz 6ya ya da 8e de bölebilirsiniz.
 
Tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.
 
İçine yumurtayı ekleyip çatalla iyice çırpın.
 
Yağlı yumurtalı karışımı fırçayla yufka parçalarına sürün.
 
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirip sıkıca rulo yapın.
 
Ruloyu kendi etrafında döndürerek spiral şekli verin.
 
Pişerken açılmaması için kürdanla tutturup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
 
Yumurtalı karışımdan mantıların üzerine sürün.
 
Fırını 170 dereceye ayarlayıp üstü kızarana kadar pişirin.
 
Bu arada sosu için sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyin ve çırpın.
 
Tavada yağı ısıtıp salçayı içine ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
 
Mantıları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
 
Üzerine yoğurdu ve salçalı sosu gezdirip sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
nazo can 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133946 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2021 
797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo yufka
 
250 gram kıyma
 
1 soğan
 
6-7 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Karabiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
2 kase yoğurt yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
Pul biber
 
 
Sosyete mantısı tarifine iç harcı hazırlayarak başlıyoruz. Soğanları bir tavaya az sıvı yağ ile atın. Rengi dönmeden kıymayı ekleyip kavurun. Kıyma suyunu salacak ve geri çekecek. Geri çektiğinde pişmiş demektir. Bir tatlı kaşığı salça eklenir ve kokusu yayılana kadar kavrulmaya devam edilir. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alınır. Hazır yufkalar birbirinden ayrılarak masa ya da tezgahta açılır. Önce dört eşit parçaya kesilir. Sonra her bir parça 3'e bölünür ve diğer yufkada aynı şekilde kesilir. Yufkaların geniş kısmına, kıymalı harçtan konulur ve gevşek olamayan bir rulo şeklinde sarılır. Sonrasında etrafında dolandırılıp gül şekli verilir.
 
Tüm yufka ve malzeme bittiğinde yağlanan fırın tepsisine yan yana sosyete mantıları dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırına atmadan önce üzerine zeytinyağı sürülür ve üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Mantı pişerken yoğurtlu sosu hazırlayabilirsiniz. Sarımsakları güzelce dövüp yoğurt ile buluşturun ve yoğurdu iyice çırpın. Diğer yandan ocağa tereyağı ve sıvı yağı dökün, kızmaya başlarken önce pul biber ardından salçayı atın.
 
Pişen mantıları fırından çıkarın. Yemek kaşığı yardımı ile servis tabağına aldığınız mantının üzerine 1 kaşık yoğurt, yarım kaşık salçalı sos dökün.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
elitez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144410 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2019 
769 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
350 gram kıyma
 
1 adet büyük kuru soğan
 
Yarım su bardağı su
 
Karabiber
 
Tuz
 
Yufkaya sürmek için:
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ karışımı
 
Üzeri için:
 
600 gram yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Biraz sıvı yağ
 
Pul biber
 
 
Soğanı rendeleyin. Bir kase içinde soğan, kıyma, su, karabiber ve tuzu elinizle yoğurun.
 
Başka bir kasede su ve yağı karıştırın. Yufkayı açın yağ ve su karışımından fırça yardımıyla sürün. Eşit parçalara bölün. Uç kısmına kıymadan yerleştirin fazla sıkmadan rulo yapın. Uç kısmından başlayarak içe doğru kıvırın, sonda kalan uç kısmı altına verin ki açılmasın.
 
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede pişirin. Ezdiğiniz sarımsak ve oda sıcaklığındaki yoğurdu karıştırın. Fırından çıkınca sarımsaklı yoğurt ve yağda yaktığınız pul biberi dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
hatice sezgin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151056 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2020 
472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
400 gram kıyma
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
3 adet yufka
 
1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
 
Yufkaları ıslatmak için:
 
Zeytinyağı
 
Su
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Biraz pul biber
 
1 kâse yoğurt ve biraz sarımsak rendesi
 
 
Öncelikle zeytinyağında soğanları ve kıymayı kavurun. Ardından baharat ve tuzunu da ilave ederek kavurmaya devam edin.
 
Yufkaları sigara böreği yapıyormuş gibi üçgen şeklinde kesin. Zeytinyağı ve çok az suyla ıslatın.
 
Kıymayı içine doldurarak gül böreği şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürün ve tepsiye dizin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
Onlar fırında pişerken yoğurt sosunu ve tereyağlı sosu hazırlayın. Bir kâse yoğurda sarımsak rendeleyin.
 
Çıkan böreklerin üzerine yoğurt sosunu sonra tereyağı ile kırmızıbiberli sosunuzu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152824 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2020 
349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yaprak yufka
 
300 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
Yarım çay bardağı su
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Pul biber
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Öncelikle yufkaların hepsini dörder parçaya bölün.
 
Bir bardak suyun içine bir miktar sıvı yağı ekleyin, yufkaların her katına sürün.
 
İçini hazırlamak için soğanları doğrayın, baharatlar ve kıyma ile birlikte yoğurun.
 
Yufkanın içine içinden bir miktar koyun, gül böreği şeklini verin ve en üst kısmına fırça yardımı ile sıvı yağ sürün.
 
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında mantıları pişirin.
 
Üzeri için; biber salçasını yağda kavurun. Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sonrasında sos ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "yepyeni7" tarafından gönderildi. 28.10.2020
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161126 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yufka
 
250 g kıyma
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
Tuz
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Yufkaları üst üste koyup 4 eşit üçgen kesin. İç harcı için; kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
 
Harcı yufkalara paylaştırıp, üçgenlerin her birini rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında bükerek şekil verin. Açılmaması için kürdanla ucunu sabitleyin.
 
Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Yufkaları kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili tabağa alın. Üzeri için tereyağını kızdırıp toz biberi ekleyin. Yoğurdu bir kasede çırpın.
 
Ezdiğiniz sarımsakları ilave edip karıştırın. Mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli yağ gezdirerek servis yapın.
 
 
Not: İç harcında kullanacağınız kıymaları kavurmayın. Çiğ bir şekilde baharatla harmanlayıp, yufkanın içerisine yerleştirin. Yufkanın içini çok fazla doldurmamaya özen gösterin. Bu sayede taşmasını önleyebilirsiniz. İsteğe göre tavuk kıyması veya patatesli harç da kullanılabilir. Kızarttığınız mantıları kağıt havluda süzün ve servis tabağına alın. Kızartmak yerine fırınlamak istiyorsanız, hamurun üstüne su serpiştirin ve fırına atın.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161819 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2021 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
400 gram kıyma
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
3 adet yufka
 
1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
 
Yufkaları ıslatmak için zeytinyağı ve su
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Biraz pul biber
 
1 kâse yoğurt
 
Biraz sarımsak rendesi
 
 
Sosyete mantısı tarifi için öncelikle zeytinyağında soğanları ve kıymayı kavurun. Ardından baharat ve tuzunu da ilave ederek kavurmaya devam edin.
 
Yufkaları sigara böreği yapıyormuş gibi üçgen şeklinde kesin. Zeytinyağı ve çok az suyla ıslatın.
 
Kıymayı içine doldurarak gül böreği şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürün ve tepsiye dizin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
Onlar fırında pişerken yoğurt sosunu ve tereyağlı sosu hazırlayın. Bir kâse yoğurda sarımsak rendeleyin.
 
Çıkan böreklerin üzerine yoğurt sosunu sonra tereyağı ile kırmızıbiberli sosunuzu gezdirin. Sosyete mantısı sofraya gelmeye hazır.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171028 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023 
312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Ayçiçek Yağı 0.5 Çay Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Nane 1 Çorba Kaşığı
 
Karabiber 1 Çay Kaşığı
 
Maydanoz 0.5 Demet
 
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
 
Sumak 1 Çorba Kaşığı
 
Su 0.5 Çay Bardağı
 
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
 
Sarımsak 5 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Dana Az Yağlı Kıymalık 500 Gram
 
Domates Salcası 1 Yemek Kaşığı
 
Yumurta 1 Adet
 
Yufka 4 Yaprak
 
Az Yağlı Light Yoğurt 500 Gram
 
 
Önce bir tencerede kıymayı kavurup, sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışıma karabiber, tuz, pulbiber ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Diğer tarafta 1 yufkayı tezgahınıza açıp, sıvıyağ ve su karışımını bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafını yağlayın. Yufkayı 5 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçanın geniş kenarına hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak rulo yapın. Yaptığınız ruloları tekrar kendi etrafında döndürerek sarıp, COOK Yağlı Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize dizin. Diğer yufkaları da bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Salçayı sıcak suyla çözüp tavada biraz pişirin. Üst sosu olarak tavada tereyağını eritip içine pulbiber ilave edip karıştırın. Mantıları servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos, tereyağ ve nane ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160270 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2021 
292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yaprak yufka
 
300 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Yarım çay bardağı su
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Pul biber
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Öncelikle yufkaların hepsini dörder parçaya bölün.
 
Bir bardak suyun içine bir miktar sıvı yağı ekleyin, yufkaların her katına sürün.
 
İçini hazırlamak için soğanları doğrayın, baharatlar ve kıyma ile birlikte yoğurun.
 
Yufkanın içine içinden bir miktar koyun, gül böreği şeklini verin ve en üst kısmına fırça yardımı ile sıvı yağ sürün.
 
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında mantıları pişirin.
 
Üzeri için; biber salçasını yağda kavurun. Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sonrasında sos ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182839 
Gönderme Tarihi: 01.May.2025 
83 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
İç harcı için:
 
300 g kıyma
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Yufkaları ıslatmak için:
 
Yarım su bardağı su
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Nane
 
Pul biber
 
 
İlk olarak mantımız için iç harcı hazırlıyoruz.
 
Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
 
Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir.
 
Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır.
 
Yufka 4'e kesilir. her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpilir.
 
Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır. Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir.
 
Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır.
 
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
 
Tereyağında yakılan nane ve pul biber gezdirilir.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182406 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2025 
71 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
Maydanoz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 adet yufka
 
Yumurta sarısı
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Pul biber
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Bir tencereye zeytinyağı dökerek soğanları kavurun.
 
Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı tencereye alın.
 
Kıymaları pişirdikten sonra karabiber, pul biber ve tuz ekleyin.
 
3 adet yufkayı aşağıdaki görseldeki gibi üçgen şeklinde kesin.
 
Yufkaları su ve zeytinyağı ile ıslatın.
 
Ardından yufkalara kıyma ekleyin ve sarın.
 
Sardıktan sonra döndürün ve gül şekli verin.
 
Gül şeklini verdiğiniz mantılarınızın üstüne yumurta sürün.
 
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
1 kase yoğurdun içine sarımsak rendeleyin.
 
Tereyağı ve pul biberi ocakta kavurun.
 
Fırından aldığınız mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından da pul biber ile kavurduğunuz tereyağını dökün.
 
Hazır yufkalı sosyete mantınız hazır.
 
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185420 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2025 
17 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
3 adet yufka
 
200 g kıyma
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
Üzeri için:
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Tavada sıvı yağ ile soğanı kavurun, kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
 
Yufkayı dörde bölün. Her parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup rulo yapın ve gül böreği şeklinde sarın.
 
Hazırlanan mantıları yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip pul biber ekleyin.
 
Fırından çıkan mantıları sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |