| 
 
 
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
çığ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2007 
Mesajlar: 33 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74488 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2012 
2,501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
250 gr kıyma
 
1 baş soğan
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Soğan ile kıymayı kavurun. Baharatları ekleyin. Yufkayı ortadan ikiye bölün. Kavrulmuş kıymayı uzun kenarın üstüne koyun ve rulo şeklinde sarın. Gül gibi katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Fırınlayın.  Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, yoğurdun üstüne tereyağlı pulbiberli sos dökerek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73176 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012 
2,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yufka
 
400 gr kıyma
 
2 adet et bulyon
 
1 adet kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
Karabiber
 
Pul kırmızıbiber
 
 
Kıymaya, ince kıyılmış kuru soğanı, maydanozu, yeterince tuz, karabiber ve 2 su bardağı su ilave edip, iyice karıştıralım.
 
Yufkayı 6'ya bölelim.
 
Her bir parçanın içine hazırladığımız kıymalı içten yeterince koyup, gül böreği şeklinde saralım.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizip, hafif renk alıncaya kadar pişirelim.
 
Önceden hazırladığımız et suyunu sıcak olarak fırından çıkarttığımız böreğin üzerine yeterince döküp, tekrar fırınlayalım.
 
Börekler et suyunu emince fırından çıkarıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapalım.
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64168 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
3,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım çorba kaşığı margarin
 
400 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
Tuz
 
Çörekotu
 
 
Yufkaları yayıp, üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış soğanı ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44403 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009 
3,422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yaprak yufka
 
2 yumurta
 
1/2 kg. kıyma
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı su
 
1 büyük baş soğan
 
1 tutam kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Bir kasede yağ, yumurta, yoğurt ve suyu çırpın.
 
Yufka yapraklarının üzerine bu karışımı sürün.
 
Soğanı küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğanı; kıyma, karabiber, tuz ve maydanoz ekleyerek kavurun.
 
Yufkaları dörde bölün. Geniş kenarlarına kavurduğunuz malzemelerden koyarak sigara böreği sarar gibi sarın.
 
Sardığınız börekleri yuvarlayıp gül şekli verin.
 
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve mantı sosu ile servis yapın.
 
 
 ML® Lokum Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
narinim 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 29.05.2009 
Mesajlar: 1 Şehir: afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36995 
Gönderme Tarihi: 29.May.2009 
4,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kıyma
 
3 adet yufka
 
1 adet soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
500 gr yoğurt
 
tuz
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
nane
 
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
temiz bir tülbent
 
 
Soğanı pembeleştirin,içine kıymayı ekleyip kavurun. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın. 
 
Üç yufkayı aralarını sıvıyağla yağlayarak üstüste koyun. En üste hazırladığınız kıymalı harcı yayıp bir uçtan başlayarak rulo yapın. Temiz ve renksiz (sırf bu iş için kullanılan) tülbentin üzerine hazırladığınız ruloyu koyup, bir de tülbente sarın.Tülbentin iki ucunu bir araya getirip bağlayın. Simit gibi olsun.
 
Büyük bir tencerede su kaynatın. Tülbente sarılı mantınızı suya bırakın . Kaynasın. Pişince bir süzgece koyup süzün . Süzülen mantıyı dikkatlice tülbentten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün, nane ve k. biber kızdırın,üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Yağ Mantısı için tıklayın
 
  
 | 
SOSYETE MANTISI | 
  | 
mesai 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35407 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009 
2,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
250 gram kıyma
 
1 adet çok ince kıyılmış soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
500 gram sarımsaklı yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Kıymayı soğanı tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Yufkayı yayıp sıvı yağ ile her tarafını yağlayın. Tam ortasına şerit halinde kıyma koyun. Ortadan ikiye katlayın. Rulo yapın ve sarın. 10 cm boyunda kesin. Tepsiye koyun. Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle yağı gezdirin, maydanoz serpin.
 
 
 ML® Tembel Mantısı için tıklayın 
 
ML® Tembel Mantısı (görsel)
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22848 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2008 
2,854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
250 gr kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
Üzeri için:
 
1 kase yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
Tuz
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
 
 
İnce kıyılmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma, tuz ve karabiber eklenir. Su kalmayacak şekilde kavrulur. Her yufka üçgen, 8 parçaya kesilir. Geniş kenarlarına kıymalı iç paylaştırılır. Önce rulo yapılır, sonra gül börek gibi kendi etrafına sarılır. Mantılar yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılımış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada yoğurt, dövülmüş sarımsak, tuz ve az su karıştırılır. Fırından çıkan mantıların üzerine yoğurt gezdirilir. Sonra pul biberle yakılmış yağ dökülür.
 
 
ML® Yağ Mantısı (görsel)
 
  
 | 
Sosyete mantısı | 
  | 
susuzyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15540 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
3,001 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
3 yufka
 
Yarım kg kıyma
 
2 soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım kg yoğurt
 
1  baş dövülmüş sarımsak 
 
Tuz, karabiber
 
Sos malzemesi:
 
2  çorba kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
 
Yufkaları ikiye bölün. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
 
Yarım yufkayı yayın. Üzerine kıymalı karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. İçe doğru kendi etrafında döndürerek kıvırın. Beyaz bir iplikle bağlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
 
Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Hazırladığınız mantıları ikişer ikişer 10 dakika haşlayın. Mantıları süzerek tencereden alın ve servis tabağına yerleştirin.
 
Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiberli sos hazırlayın.
 
Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp hazırladığınız sosu gezdirin.
 
 
 ML® Sosyete Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10708 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
2,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı yoğurt 
 
1 tane yumurta
 
1 kilo yufka 
 
1 paket kabartma tozu 
 
1 baş soğan
 
250 gr kıyma
 
 
Kıymayla soğanı kavur içine 1 tane yufkayı serin üzerine malzemeyi sürün tekrar1 yufka daha koy malzemeyi sür tekrar 1 yufka daha koy malzemeyi sür yufkaları sekize kes ortalarına kavurduğun kıymayı koy  ve sığara böreği gibi sar yuvarla her iki yufkayı bu şekilde sardıktan sonra üzerine malzemeden sür ve pişir daha sonra servis yaparken üzerine. Sarmısaklı yoğurt sür yoğurdun üzerine kızdırılmış salça koy ve servis yapın.
 
 
 ML® Gabartlama için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
SOSYETE MANTISI | 
  | 
zekiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2006 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6245 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006 
3,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane hazır yufka, 
 
1/2 kg kıyma, 
 
1 tane kuru soğan, 
 
2 yemek kaşığı salça, 
 
1/2 su bardağı sıvı yağ 
 
1/2 su bardağı su 
 
2 kase yoğurt 
 
3 diş sarımsak 
 
Tereyağ 
 
tuz, karabiber, pul biber ve nane 
 
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı sumak da ekleyebilirsiniz.
 
 
İlkönce yarımşar bardak su ile sıvı yağı karıştırın. Kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz, karabiber ekleyerek yoğurun.Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve + şeklinde keserek dörde bölün. Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. Geniş taraflarına  kıyma harcından biraz koyarak sigara böreği gibi sarın ve tekrar kendi etrafında çevirerek gül şeklini verip tepsiye dizin. 
 
Kalan su ve yağı, hepsinin üzerine gezdirin. Orta sıcaklıktaki (150-180 derece) fırında kızartın. 
 
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerlerine  sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun. Pulbiber ve Nane ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Mantı için tıklayın
 
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3144 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
3,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yufka
 
250 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 kase yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurun.Daha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve  yumurtayı karıştırıp serpin. Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın. Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın. Börek piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün. En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin.
 
 
 ML® Pilahur için tıklayın
 
  
 | 
Sosyete Mantısı | 
  | 
aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2005 
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc887 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2006 
4,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hazır yufka
 
yarım kilo kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı salça
 
yarım su bardağı sıvıyağ
 
yarım su bardağı su
 
2 kase yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
tereyağı
 
 
Su ile sıvıyağı karıştırın, kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve dörde bölün. Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyun muska gibi sarın ve tepsiye dizin. Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kızartın. Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun. Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Sosyete Mantısı için tıklayın 
 
ML® Nevşehir Mantısı (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |