8 uskumru
 
3 soğan
 
1 limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
 
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
Yarım çay bardağı domates püresi
 
Tuz
 
 
Balıkların baş kısımlarını kesin. Bir kenarından açın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek içi, kırmızı pul biber, kıyılmış maydanoz, dereotu, domates püresi ve tuzu ilave edin.
 
Harcı balıkların içine doldurun. Pişerken açılmaması için bir iple bağlayın. Zeytinyağında hafifçe kızartıp sıcak fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |