500 gram tavuk göğsü
 
2 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
Yarım demet maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
4 adet lavaş
 
Sosu için:
 
Yoğurt
 
Dilerseniz sarımsak
 
Tereyağı
 
Kırmızı pul biber
 
 
Tavukları haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın.
 
Tavayı güzelce kızdırıp zeytinyağını ve baharatları kokusu çıkana kadar tavada çevirin.
 
İçine tavukları ekleyip dışları kızarana kadar kavurun.
 
Soğanı piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın.
 
Tavukları ocaktan almadan hemen önce soğanı ve domatesi ekleyip karıştırın.
 
İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip malzemeyi lavaşlara bölüştürün.
 
Dürüm haline getirdikten sonra dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |