1 tatlı kaşığı yağ
 
4 adet sinarit filetosu (150'şer gramlık)
 
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
 
1 kahve fincanı Balık Suyu
 
1 su bardağı Beyaz Sos
 
1 çay kaşığı anason
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı sirke
 
1 çorba kaşığı Sos Hollandez
 
1 çorba kaşığı vurulmuş krema
 
 
1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz. 1 dakika altüst edip anasonu, tuzu ve balık suyunu ilâve edip, kapağını kapatarak ağır ateşte 8 dakika pişirip bir paletle temiz olarak balıkları bir güvece çıkarınız.
 
2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz. Sonra, beyaz sosu ilâve edip iyice karıştırıp 1 dakika kaynatınız ve hemen ince bir süzgeçten bir kaba süzdürünüz.
 
3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız.
  
 |