https://cook.com.tr
 
 
Taze Kaşar 1 Çay Bardağı
 
Un 3 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 2 Tatlı Kaşığı
 
Feslegen 4 Yaprak
 
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
 
Kimyon 1 Tatlı Kaşığı
 
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
 
Tereyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Dana Kıyma 1 Kilogram
 
Bayat Ekmek 4 Dilim
 
Patates 8 Adet
 
Sarımsak 2 Diş
 
Yağlı İnek Sütü 1 Çay Bardağı
 
Domates Salcası 2 Çorba Kaşığı
 
Yumurta 1 Adet
 
Sıvı Yağ 2 Çorba Kaşığı
 
Kuru Soğan 1 Adet
 
 
Sos için, 2 kaşık tereyağı 1 kaşık zeytin yağı 3 çorba kaşığı unu kavurduktan sonra 2 kaşık salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz ilave edip 2.5 su bardağı sıcak suyla 5 dk kaynatarak pişiriyoruz.
 
Püre için 8 adet patatesi soyup haşlıyoruz haşlanan patatesimizin suyunu süzüp soğumadan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip püre haline getirip içerisine 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi ekliyor ve son olarak 4 yaprak ince kıyılmış fesleğen ilave ediyoruz.
 
1 kg Kıymamızın içine 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak ve 1 orta boy soğan rendeleyip ilave ediyoruz.4 dilim bayat ekmek içini robottan çekip 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı suyumuzu da ilave edip en az 10 dk yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köftemizi ilk önce cook yağlı kağıda serip sıkı bir rulo haline getiriyoruz ardından cook alüminyum folyoya sıkıca sarıp fırın tepsisine 2 su bardağı su ekledikten sonra sıkıca sardığımız köfte rulomuzu tepsiye koyup 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 10dk pişirmeye bırakıyoruz daha sonra fırından çıkardığımız köfteyi 10dk kadar soğutmaya bırakıp yağlı kağıt ve folyoyu açıp rulo halindeki köfteyi dilimleyip soslayıp tekrar pişmesi için 10dk daha fırına vereceğiz.
  
 |