| 
 | 
| Soslu Patataesli Metaz  (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162420 Gönderme Tarihi: 13.Oca.2022
 336 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Hamur İçin:
 Buğday unu 5 Su bardağı
 Tuz 1 Tatlı Kaşığı
 Su 1,5 Su bardağı
 Yoğurt Sosu İçin:
 Yoğurt 2 Su bardağı
 Ayçiçeği yağı 1 Çorba kaşığı
 Toz biber 1 Tatlı kaşığı
 Sarımsak 1 Diş
 Tuz 1 Tatlı kaşığı
 Patates Kavurması için:
 Haşlanmış patates 1/2 Kg.
 Karabiber 1 Çay kaşığı
 Toz biber 1 Çay kaşığı
 Salça 1 Tatlı kaşığı
 Margarin 1 Tatlı kaşığı
 Ayçiçeği Yağı 1 Tatlı kaşığı
 Pul biber 1 Çay kaşığı
 
 Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bir tencereye margarin ve ayçiçek yağı (Ter tatlı kaşığı) katılarak eritilir. Baharatlar ve salça içine eklenerek karıştırılır. 1 Tatlı kaşığı tuz ve haşlanarak ezilmiş patates ilave edilerek iyice karıştırılır. Hamur 2 veya üç parçaya ayrılarak oklava ile 1 cm. kalınlığında açılır. Bardakla bu hamur kesilip içine kavrulmuş patates karışımından yarım çorba kaşığı katılarak hamur hava almayacak şekilde kapanır. Kapanmış olan hamurlar, bir tencerede kaynayan suyun içine atılır. 15 dakika kaynatılarak süzgeç ile alınır. Sarımsaklanmış yoğurt haşlanmış hamurun üzerine dökülür. Üzerine de Ayçiçeği yağı ve toz biber ile hazırlanmış sos ilave edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |