| 
 
| 
 
 
 | 
 
Soslu Minekop | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80924 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012 
3,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 tatlı kaşığı yağ
 
4 adet minekop filetosu (150'şer gramlık)
 
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
 
1 kahve fincanı Balık Suyu
 
1 su bardağı Beyaz Sos
 
1 çay kaşığı anason
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı sirke
 
1 çorba kaşığı Sos Hollandez
 
1 çorba kaşığı vurulmuş krema
 
 
1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz. 1 dakika altüst edip anasonu, tuzu ve balık suyunu ilâve edip, kapağını kapatarak ağır ateşte 8 dakika pişirip bir paletle temiz olarak balıkları bir güvece çıkarınız.
 
2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz. Sonra, beyaz sosu ilâve edip iyice karıştırıp 1 dakika kaynatınız ve hemen ince bir süzgeçten bir kaba süzdürünüz.
 
3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Soslu Minekop Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |