|
Soslu Levrek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41478
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2009
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilo levrek fileto
Kızartmak için zeytinyağı
Sos için:
30 gram tereyağı
3 çorba kaşığı un
25 su bardağı su
2 çorba kaşığı kapari
100 gram süt kreması
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Sos için tencerede tereyağını eritip un karıştırarak kavurun. Suyu azar azar ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Bir kapta kremayla yumurta sarısını çırpıp karışımı unlu malzemeye ekleyin. Kapari ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Levrek filetolarını ikiye kesin. Zeytinyağında kızartıp güvece alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika süreyle pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Arzu ederseniz üzerine bir fincan eski kaşar rendesi serpebilirsiniz.
|
|