| 
 
| 
 
 
 | 
 
Soslu Kuru Balık | 
 
  | 
nene hanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.04.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124414 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2017 
1,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
1000 gr. Kurutulmuş balık 
 
250 ml Süt 
 
600700 ml Zeytinyağı 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Kuru balıkları 24 saat suda bırakın, birkaç defa suyunu değiştirin. Büyük parçalara bölün ve 8 dakika bir tencerenin içinde suda hafif kaynatın. Ballığı alın, sularını süzün ve hafif soğutun. Derisini ve kılçıklarını temizleyin. 
 
Yassı bir tencerenin içinde 200 ml zeytinyağını kızdırın. Balığı tencereye koyun ve düşük ayarda bir tahta kaşıkla karışım yumuşamaya başlayıncaya kadar karıştırın. 
 
Tencereyi ocaktan kaldırın ve yavaş yavaş devamlı karıştırtarak 400-500 ml zeytinyağını ve 250 kaynayan sütü değişimli olarak ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışım çok yumuşak olmalıdır.
 
Karışımı ateşe dayanıklı bir kalıba koyun ve fırına sürün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Soslu Kuru Balık Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |