Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Katalan Tarifleri > SOSLU KEKLİK (İSPANYA) (1 adet - 67,144 defa bakıldı)

SOSLU KEKLİK (İSPANYA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
Endülüs Yemekleri
Gazpacho Tarifleri
Katalan Tarifleri
Paella Tarifleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SOSLU KEKLİK (İSPANYA)

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12645
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2007
2,604 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Her biri 250 gram ağırlığında olan 4 keklik,
20 gram kuyruk yağı,
1 baş soğan,
2 diş sarımsak,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı un,
1 tutam merzengûş otu,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
2 çorba kaşığı zeytinyağı.

Yapımı: Kekliklerin tüylerini yolup içlerini çıkarmalı. İnce tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda içlerini, dışlarını iyice yıkamalı. İyice süzdükten sonra bir güvece yerleştirmeli. Rendelenmiş soğanla kıyılmış sarımsağın bir dişini kekliklerin üzerlerine serpiştirmeli. İnce doğranmış maydanozun yarısını bir tutam merzengûş otuyla birlikte serpiştirmeli. Tuzunu, biberini serptikten sonra, kekliklerin üstüne zeytinyağı dökmeli ve keklikleri bu marinatta en azından beş saat dinlendirmeli. Geniş ve düz altlı bir alüminyum tencereye küçük parçalara doğranmış kuyruk yağını (kıyılmış olursa daha iyi olur), iki kaşık zeytinyağıyle birlikte koymalı, ikinci soğanı rendelemeli ve havanda dövülecek ikinci diş sarımsakla birlikte bu yağın İçine atmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanla sarmısağı pembeleşinceye kadar kavurmalı.
Soğanlar renk değiştirince keklikleri marinat suyundan süzerek çıkarmalı ve kabın içine atmalı. Vakit vakit çevirerek kekliklerin her yanını nar gibi kızartmalı. Marinat suyundan bir fincan kadarının içinde unu iyice eritmeli. Sonra bu bulamacı kızarmış kekliklerin salçasına dökmeli. Tenceredekileri birkaç defa karıştırdıktan sonra marinatı olduğu gibi kekliklerin üstüne dökmeli.
Keklikler iyice pişince bunları sıcak bir yerde tutulan bir servis tabağına boşaltmalı. Tencerede kalan salçayı ezerek birkaç dakika kaynattıktan sonra bunu ince delikli bir süzgeçten geçirmeli ve sıcak sıcak kekliklerin üstüne döküp lezzetli yemeği sıcak olarak servis yapmalı.






SOSLU KEKLİK (İSPANYA) Tarifleri Katalan Tarifleri



(1 adet SOSLU KEKLİK (İSPANYA) 67,144 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort