| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 1 paket Dr. Oetker Havuçlu Kek Karışımı
 3 yumurta
 0,75 su bardağı sıvı yağ
 0,75 su bardağı süt
 1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
 2,5 su bardağı süt
 2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
 Kalıp:
 12 adet kağıt muffin kalıbı
 
 Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, sıvı yağ, süt ve vanilya aromasını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Havuç parçaları, ceviz ve kuru kayısıları ilave edip düşük devirde 15 saniye daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 Fırından alıp soğumaya bırakın.
 Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Muffinlerin üzerine yayın. Kayısı parçaları ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
  
 
 |