| 
 
 
 | 
SOSLU DİL BALIĞI KIZARTMASI | 
  | 
muvaffak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22706 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008 
2,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 adet dil balığı
 
3 çorba kasığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Bir miktar un
 
Bir miktar galeta unu
 
Biraz sıvı yağ
 
1 bardak süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon
 
 
Yapılışı:
 
Balıkları yıkayıp ayıkladıktan sonra derisini çıkarın. Ayrı bir kapta tereyağını iyice çırpıp krema haline getirin. İçine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi koyun. Balıkların ortasını uzunlamasına kesin. Önce süte sonra una ve çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Tavadan aldıktan sonra tereyağla hazırlamış olduğunuz sosu balıkların ortadan kesilmiş içine yerleştirip servis yapın.
 
 
Not: Sosu yerleştirmeden önce balığın orta kılçığını ayırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |