Malzeme : 
 
750 gr Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri, 
 
1 adet havuç, 
 
4-5 bardak su, 
 
tuz, 
 
2-3 tane karabiber
 
 
Yapılışı:
 
1-  Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız.
 
2-  Filetolara ayrılmış balıklan yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz.
 
3-  Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz.
 
4-  Tuz ve biber atıp ağzını kapatıp orta hararetli ateşte 15-20 dakika haşlayınız.
 
5-  Haşlanan balıklan parçalamadan servis tabağına koyup yanlanna haşlanmış küçük patates koyunuz.
 
6-  Sosu hazırlayınız.
 
7-  Sosu salçalığa koyunuz.
 
8-  Balıklan sıcak olarak sosla servis yapınız
 
NOT: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir.
  
 |