Malzeme
- Yarım paket Sana yağı
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Harcı İçin:
- 3 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 3 adet sosis
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 5 adet mantar
- 3 adet taze soğan
- Yarım su bardağı bezelye
- 2 adet sivri biber
- Yarım demet dereotu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Sosisleri halka halka doğrayınız.
Havucun kabuklarını soyup, haşlayınız.
Taze soğanları, mantarları, sivri biberleri ve dereotlarını ayıklayıp, kıydıktan sonra ayrı ayrı kaplara alınız.
Patatesleri küp küp doğrayıp, kararmamaları için su dolu bir kapta bekletiniz.
Küçük bir tavada Sıvı Sana?yı kızdırıp, kızan yağda doğranmış sosisleri ve sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.
Daha sonra içine mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar sote ediniz.
En son olarak içine doğranmış havucu, patatesleri, bezelyeyi, kıyılmış taze soğanı ve dereotlarını ilave edip, tuz karabiber ile baharatlandırıp, sote ediniz.
Pişen harcı yayvan bir tabağa alıp, soğutunuz.
Derin bir kâse içerisinde yumurtaları ve sütü çırpıp, içine unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip, karıştırınız.
En son olarak içine soğutulmuş harcı koyup, tahta bir kaşık ile karıştırınız.
Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına dökünüz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35?40 dakika pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
|