| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sosisli Patates | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113931 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2016 
1,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg küçük boy patates
 
5 adet AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS
 
2 adet ekşi elma
 
2 yemek kaşığı tozşeker
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
 
1 yemek kaşığı hardal
 
2 dilim bayat tost ekmeği
 
1 demet maydanoz
 
 
1 Patatesleri yıkayın, 15 dakika tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Küp doğrayın.
 
2 AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİSleri ince doğrayın.
 
3 Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra dilimleyin.
 
4 Toz şekeri büyük bir tavada eritin, üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Köpük köpük olunca elmaları ekleyip 2 dakika karamelize edin.
 
5 Sirkeyi hardal ile karıştırın elmaların üzerine dökün. Bir iki kere karıştırın, ocağı kapatın ve elmaları bu şekilde bekletin.
 
6 Diğer tarafta tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin, mutfak robotunda çekin.
 
7 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ekmeklerin üzerine ekleyin.
 
8 Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada ısıtın ve AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS leri ilave edin ve soteleyin. Elmalar ile karıştırın.
 
9 Bir salata kasesine önce elmalı AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS leri, sonra küp doğranmış patatesleri ilave edin ve karıştırın.
 
10 Tereyağlı ekmek kırıntılarını ve kıyılmış maydanozları serpin, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sosisli Patates Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |