2 adet AYTAÇ DANA SOSİS
 
1 su bardağı kinoa
 
5 su bardağı sıcak su
 
1 adet taze soğan
 
1 adet renkli dolmalık biber
 
1 demet taze fesleğen
 
1 demet dereotu
 
3 adet domates rendesi
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
 
1 Kinoayı çukur bir kapta, sıcak su ile birlikte 15 dakika bekletin ve süzün.
 
2 AYTAÇ DANA SOSİS leri küp küp doğrayın.
 
3 Soğanları ince ince doğrayın.
 
4 Domatesleri rendeleyin.
 
5 Fesleğeni ince kıyın.
 
6 Dereotlarını ince kıyın.
 
7 Bir tencerede AYTAÇ DANA SOSİS, soğan, domates, çarliston biber, biber salçası ve zeytinyağı hafifçe pembeleştirin.
 
8 Kinoayı da ekleyin. 15-20 dakika orta ateşte pişirin ve tencereyi ateşten alın.
 
9 Nar ekşisi, kimyon ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın.
 
10 Fesleğen ve dereotlarını ekleyin ve 10 dakika demlenmeye bırakın.
 
11 Servis yapın.
 
 
 
  
 |