|
|
Sosisli Çin Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113914
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2016
1,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet AYTAÇ DANA SOSİS
2 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet taze soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
4 adet pırasa
1 yemek kaşığı köri
4 yemek kaşığı soya sosu
1 adet yumurtanın beyazı
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
1 Kabağı soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
2 Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
3 Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve soğanları ilave edin.
4 2 adet AYTAÇ DANA SOSİS i kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve kavrulan soğanların içine ilave edin.
5 Pırasaların üzerini bir bıçakla çizip içindeki sert bölgesini çıkarın ve pırasaları verevlemesine ince ince doğrayın.
6 Havucu rendeleyin.
7 Havucu ve pırasaları tavaya ekleyin ve üzerine 1 yemek kaşığı köri serpin
8 Tüm malzemeyi karıştırarak tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın.
9 2 adet yufkayı tezgaha sererek ortadan ikiye kesin ve kestiğiniz parçaları üst üste koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve yufkanın kenarlarını keserek düzeltin.
10 Pişmekte olan harcın içine 4 yemek kaşığı soya sosu dökün ve karıştırarak tencereyi tezgaha alın.
11 Yufkaları tezgaha dizin ve 1 adet yumurta beyazını paylaştırarak sivri olan uçlarına bir fırça ile sürün.
12 Pişirdiğiniz harcı yufkaların ortalarına paylaştırın.
13 Yufkaların önce kısa iki ucunu sonra uzun kenarını harcın üzerine kapatın ve yufkayı sarın.
14 Bir tavaya 2 su bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın.
15 Börekleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
16 Sıcak servis yapın.
|
|
Sosisli Çin Böreği Tarifleri Çin Yemekleri
|
|