|
|
Sos Şarkutier |
|
nekkara
Aşçı
Kayıt: 14.05.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13872
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
1,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kornişon
1 kahve kaşığı toz hardal
2 kahve fincanı sirke
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı yağ
1 litre dömi glas
1 adet küçük soğan, çok ince kıyılmış
1/2 su bardağı et suyu
1) Kornişonları uzunlamasına dilimleyip, sonra da ince kibrit gibi doğrayınız.
2) Küçük bir kaba tereyağını koyup kornişonlar» ve hardalı ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kadar sote yapınız ve sirkeyi ilâve edip kaynatınız.
3) Sirke tamamen yok oluncaya kadar çektirip ateşten alınız.
4) Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp, içine de soğanı ilâve ediniz. Bir kere karıştırdıktan sonra et suyunu ilâve ediniz ve tamamen çektiriniz.
5) Dömi glas'ı ilâve ediniz, karıştırarak kaynatıp 2 dakika daha kaynattıktan sonra küçük bir kaba süzdürünüz.
6) Kornişonları ilâve ediniz. Karıştırıp muhafaza ediniz.
|
|
Sos Şarkutier Tarifleri Beşamel Sos Tarifleri
|
|