| 
 
| 
 
 
 | 
 
Söneberi | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101588 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014 
2,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg kemer patlıcan
 
2 adet soğan
 
300-350 gram yağsız kıyma
 
1 çay bardağ sıvıyağ
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı Tuz, karabiber
 
1 çorba kaşığı margarin
 
 
Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.
 
Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sana margarin, sıvı yağda kavuralım. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını.
 
Patlıcanları fırın tepsisine dizelini. 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim. Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım.
 
Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım. Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım. Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim. Sıcak servis yapalım
 
 
Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz. Görünümü farklı olacaktır
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Söneberi Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |