Kısa URL: https://ml.md/lc93182
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2013
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr somon balığı filetosu
1 demet dereotu
1 fincan pirinç sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı esmer şeker
3 çorba kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı yağ
Somonları ince ince ve sonra da küp şeklinde çukur bir kaba doğrayın. Malzemelerde yer alan diğer bütün malzemeyi (dereotu hariç) ayrı bir kapta iyice karıştırarak somonların üzerine dökün. Dereotlarını da doğrayarak balıkların üzerine serpin. Buzdolabında üzerini streçleyerek 2-3 saat marine edin. İstediğiniz gibi pişirin.
Not: Servis yaparken Frenk soğanı ile ikram edebilirsiniz.