Kaynak: Metropost
 
 
Somon balığı doğal hayat döngüsü itibariyle çok zorlu bir yaşama sahiptir. Günümüzde doğal hayatın zarar görmesiyle birlikte artık somonlar çiftliklerde üretilmektedir.Somon balığı yağı, Omega-3 ailesine ait doymamış yağ asitleri bakımından çok zengindir.
 
•  Somon balığı yağı, vücuttaki bütün organları kontrol eden, hormonlara benzer etki gösteren maddelerin üretimine ve ağrı, iltihap, şişkinlik gibi vücut tepkilerinin düzenlenmesine yardım eder.
 
•  N-3 yağ asitleri (Omega-3, EPA, DHA) içeren yiyeceklerin tüketiminin koroner kalp hastalıklarının azaltılması ile ilişkili olduğunu gösterrn|ştir.
 
•  Temel yağ asitleri, özellikle beyin ve görsel aktivitelerin gelişmesi için önemlidir.
 
•  Vitamin E ise önemli bir antioksidandır.
 
•  Omega-3 düzenli olarak kullanıldığında kandaki kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürür.
 
•  Kanı inceltir, kalp krizi riskini azaltır.
 
•  Bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi güzelleştirir, yaşlanma etkilerini geciktirir.
  
 |