| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şölen Pastası (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36316 
Gönderme Tarihi: 09.May.2009 
3,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümüne hoş geldiniz
 
bu bölümde birlikte bir pasta hazırlayacağız
 
"Şölen Pastası"
 
önce malzeme listesine bakalım, sonra yapımına geçelim
 
tabanı için; 25 - 30 adet yulaflı bisküvi
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
az süt
 
kenarları ve araları için; 25 - 30 adet kedi dili bisküvi
 
ıslatmak için; 1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı granül kahve
 
krema için; 4 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
3 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 adet yumurta
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
kakaolu krema için; 1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
1,5 çorba kaşığı kakao
 
ve 1 çay bardağı şeker
 
süslemek için 1 adet muz
 
malzeme listesi uzun gibi görünebilir, ancak...
 
yapımı korktuğumuz kadar zor değil
 
şimdi işlem basamaklarını yavaş yavaş takip ederek yapımına başlayalım
 
pastamızın tabanını hazırlayarak yapımına başlıyoruz
 
bisküvileri ufalıyoruz, blendırdan da geçirebiliriz
 
ama gördüğünüz gibi çok kolay ufalanıyor
 
biz yulaflı bisküvi kullandık, siz pötibör bisküvi de kullanabilirsiniz
 
ama yulaflı bisküvi de her yerde bulunabiliyor
 
bisküvilerin tümünü ufaladık
 
şimdi erittiğimiz tereyağını ilave ediyoruz
 
2 çorba kaşığı kadar erittik
 
bir miktar süt
 
bunu kontrollü ekliyoruz
 
ve bir hamur gibi olana kadar yoğuruyoruz
 
bu kadar yoğurmamız yeterli olacaktır
 
şimdi, böyle bir kelepçeli kalıbımız var
 
yaklaşık 25 santim çapında
 
tabanımızı buraya yerleştiriyoruz
 
pastamızın tabanını yerleştirdikten sonra
 
sıra kedi dili bisküvilerini sıralamaya geldi
 
biz bu gün kuru kedi dili bisküvisi kullandık
 
bunun daha yumuşak kıvamda olanları da piyasada mevcut
 
şimdi uçlarından, tam oturması için...
 
bir baş parmak kalınlığında kesiyoruz
 
kedi dili bisküvilerini kestikten sonra...
 
ıslatmak için, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı eriyebilir kahve...
 
birlikte karıştırıyoruz, güzel bir lezzet vermesi için
 
kahve olmasa da olur aslında
 
şimdi az önce hazırladığımız kedi dillerini...
 
şöyle batırıp çıkartıyoruz
 
bisküviler çok çabuk yumuşadığı için sütte fazla bırakmayalım
 
şimdi sonuncu kedi dili bisküviyi koyuyoruz
 
farkındaysanız, ıslatma şurubumuz da tam yetti
 
bunu da yerleştiriyoruz
 
artık kremanın yapımına geçebiliriz
 
krema için sütümüz var...
 
soğuk süt, özellikle bunu her zaman belirtiyorum
 
toz şeker
 
şimdi buğday nişastası, daha iyi kıvam alması için
 
ama elimizde mısır nişastası var diyorsanız, onu da kullanabilirsiniz
 
pirinç unu
 
pirinç unu yok, un var derseniz, o da olur
 
ve 1 adet yumurta ilave ediyoruz
 
ateşi yakmadan önce
 
bütün malzeme pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz
 
şimdi ateşi yaktık sürekli karıştırarak
 
orta ateşte, kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz
 
krema gördüğünüz gibi koyu kıvamlı bir hal aldı
 
şimdi ateşi kapatıyoruz
 
buharı çıksın diye bir kaç tur daha çeviriyoruz
 
sıra kakaolu kremamızda
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı pirinç unu, un da olabilir
 
1,5 çorba kaşığı kakao
 
yine soğuk olarak tenceremize aktardık
 
ve karıştırıyoruz
 
orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişiriyoruz
 
kakaolu kremamız biraz daha sıvı olacak
 
şu kıvam istediğimiz bir kıvam
 
ateşten alıyoruz
 
kremaları pişirdik, tamamen soğumadı, ılık olarak kullanmaya başlıyoruz
 
önce kremamımızı bir kaç kaşık olarak pastamıza yayıyoruz
 
üzerine az önce kestiğimiz kedi dili parçalardan...
 
gelişigüzel de olabilir, sıralı da olabilir bırakıyoruz
 
şimdi ortasına geldik
 
bir miktar damlalar şeklinde...
 
tam kaplamayacak şekilde...
 
kakaolu kremamızı ilave ettik
 
yine kedi dili parçalarını serpiyoruz
 
biliyorsunuz kedi dilinin diğer adı "sovyer bisküvi" olarak da geçer
 
biraz daha krema
 
kremamızı yaydıktan sonra, süslemek için ayırdığımız muzu...
 
daire şeklinde doğruyoruz
 
üzerine sıkı sıkı yerleştiriyoruz
 
sıra son kat olan kakaolu kremaya geldi
 
bunu da biraz yukarıdan gelişi güzel şekilde döküyoruz
 
bu şekilde pastamız tamamlandı
 
şölen pastasını, 2 saat buzdolabında beklettikten sonra...
 
kelepçeli kalıptan çıkarttık, şimdi servise sunabiliriz
 
gördüğünüz gibi pastamızın yapımı bu kadar kolay
 
umarım siz de yaparsınız, afiyetle yersiniz
 
ve ikaram edersiniz, şimdiden Afiyet Olsun!
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şölen Pastası (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |