| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 3 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 4 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 2,5 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
 150 g margarin veya tereyağı
 0,5 çay bardağı sıvı yağ
 1,5 çay bardağı süt
 Kalıp:
 Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Üzerine un karışımını, şekerli vanilin, portakal aroması, margarin veya tereyağı, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
 Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Arzuya göre üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Çikolatalı Sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |