2 su bardağı Sütaş Kaymaklı Yoğurt
2 su bardağı Sütaş Süzme Yoğurt
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış şeker fasulye
4 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 dal taze nane, maydanoz, dereotu, fesleğen ya da reyhan
Tuz
Buğdayları 7-8 bardak suyla haşlayın. Haşlama suyundan 3 bardak ayırın, geri kalanını süzüp buğdayları kenara alın. Sütaş Kaymaklı Yoğurt ve Sütaş Süzme Yoğurt'u derin bir kaseye alıp üzerlerine tuz ve ayırdığınız 3 bardak buğdayın haşlanma suyunu ekleyin, çırpıcı yardımıyla karıştırın. Üzerine haşlanmış nohut, haşlanmış buğday ve haşlanmış şeker fasulye ekleyip karıştırın. Taze nane, maydanoz, dereotu, fesleğen ya da reyhanları ince kıyın. Zeytinyağı ile beraber hazırladığınız çorbaya ekleyip karıştırın ve soğuması için buzdolabına alın. Çorbanızı soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
|