750 gr bezelye (6 tane en iyi kabugu ayirin)
500 gr fasulye
25 gr margarin veya tereyağı
1 büyük soğan (iyice rendelenmis)
850 ml tavuk suyu
1 demet taze nane
Tuz ve taze ögütülmüs karabiber
150 ml yoğurt
1/4 çay kasigi köri
1 bas sarmisak, ezilmis
Margarini tavada eritin. 1 Sogani ekleyin ve yumusayip hafifçe kizarincaya kadar 5 dakika pisirin.
Tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin, sonra bezelyeleri, ayirdiginiz bezelye kabuklarini, fasulyeyi, naneyi, tuz ve biberi ekleyin. Atesi kisin ve tencerenin agzini kapatip 20 dak. pisirin.
Bezelye kabuklarini ve naneleri çikartip çorbayi ilindirarak blender'dan geçirin. Tamamiyle sogumaya birakin.
Bir kasede yoğurt, köri ve sarmisagi karistirin. Buna 6 kasik çorbayi ekleyip tekrar soguk çorbaya karistirin. En az 30 dak. buzdolabinda saklayin.
Servis etmek için: 4 tane sogutulmus kaseye çorbayi döküp, nane yapraklariyla süsleyin.
|