|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110340
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
THT Skylife
3 bardak haşlanmış buğday
1 kilo süzme yoğurt
2 bardak su
Yarım demet dereotu
1 demet semizotu
Yarım demet reyhan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
4 yaprak yaş nane
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber çırpın. Dereotu, semizotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Tuzu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz servis ederken içine buz koyabilirsiniz.

|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
 |
subutay
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55059
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Yarma
3 su bardağı Yoğurt
1.5 su bardağı Su
1/2 bağ taze Nane
2 bağ Maydanoz
Tuz
Geceden ıslattığımız yarma ve nohudu ayrı ayrı haşlıyoruz. Yoğurdu suyla beraber çırparak, içine haşladığımız yarma ve nohudu koyup, karıştırıyoruz. Ardından içine ince kıyılmış taze nane ve maydanozu ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu attıktan sonra soğuk olarak servis ediyoruz.

|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53959
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
4,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı dövme (keşkeklik)
1 su bardağı nohut
500 g yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kuru nane
Nohut ve dövme bir gün önceden ıslatılır. Ertesi gün bir tencerede haşlanarak soğumaya bırakılır. Derin bir kabın içine yoğurt konularak içine tuz eklendikten sonra çırpılır. Ayran kıvamına yaklaşınca dövme ve nohut eklenir. 15 dakika buzdolabında dinlendirildikten sonra kuru nane serpilerek soğuk olarak servis yapılır.
Fotoğraf "Pastacıı" tarafından gönderildi. 29.07.2020
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
 |
betül71
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41460
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
3,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Çorba kasesi haşlanmış Buğday
2 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam dereotu
Yeteri kadar su
Tuz
Bir gece önce buğdayları ıslatıyoruz. Buğdaylar yıkandıktan sonra üzerine bolca su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğdayları normalden biraz fazla haşlıyoruz. Buğdaylar haşlanırken suyunda koyulaşma meydana gelecek. Ayrı bir kap içerisinde yoğurdu ayran kıvamına getiriyoruz. Yalnız sulu bir ayran haline getirmiyoruz yoğurdun kıvamını açıyoruz (yumuşak ve akıcı). Yoğurdu ayarladıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Yoğurt harcını tenceremize yavaş yavaş döküyoruz. Daha sonra tekrar ocağa koyuyoruz. Kaynamadan ocaktan indirip, tuzunu ilave ediyoruz. Eğer koyuysa ılık suyla çorbamızı açabiliriz. Üzerine ince doğranmış dereotu serpiyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Soğuk servis ediyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
|
|