| 
 
 
 | 
Soğanlı Yağ | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152664 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020 
431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı ayçiçeği yağı
 
150 gram arpacık soğan ya da soğan
 
15 dal kadar taze soğan
 
 
Arpacık soğanları soyup ince ince doğrayın.
 
Taze soğanı yıkayıp kuruladıktan sonra beyaz kısımlarıyla yeşil kısımlarını birbirinden ayırın.
 
Sıvı yağı wok bir tavaya döküp kısık ateşte ısıtın.
 
Yağa arpacık soğanları ekleyip hafifçe kahverengileşmesini bekleyin.
 
Ocağı kapatıp soğanları maşayla yağın içinden alın.
 
Ocağı yeniden yakıp taze soğanın beyaz kısımlarını yağa ekleyin.
 
Soğanlar hafifçe buruşunca taze soğanın yeşil kısımlarını da yağa ekleyin.
 
Yeşil soğanlar da kahverengileşince ocağı kapatın.
 
Yağı soğanlarla birlikte hava almayan bir kavanoza koyup buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
 
 
Not: Başta Çin mutfağı olmak üzere birçok yabancı mutfakta aroma verici olarak kullanılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |