| 
 
 
 | 
Soğanlı Taze Fasulyeli Yumurta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175458 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2023 
189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram taze fasulye
 
Soğuk su
 
1 adet soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2 adet yumurta
 
 
Fasulyeleri temizleyerek istediğimiz şekilde kıralım ve kaynayan suyun içerisine koyalım. Üzerine tuz ekleyerek karıştıralım ve fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba alalım ve şoklayalım. Tencereye sıvı yağı alalım ve yemeklik ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım. Haşlayıp şokladığımız fasulyeleri de ekleyerek, kavurmaya devam edelim. Baharatları da ilave edelim. Yumurtaları çırpalım ve fasulyelerin üzerine dökelim, yumurtalar pişene kadar karıştırarak pişirelim. Yumurtaları pişen fasulyemizi ocaktan alalım ve servis edelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |