8 adet AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Spesiyal But
 
5-6 adet orta boy kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı sıcak su
 
Terbiye sosu için;
 
1 yemek kaşığı ketçap
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
Kekik
 
1 adet limon suyu
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Geniş bir kabın içine ketçap, yoğurt, kekik, zeytinyağı, tuz, çekilmiş tane karabiber ekleyin ve çırpın. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
 
2 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Spesiyal But larını çatalla 7-8 yerinden delin. Hazırladığınız sosun içine koyun, her tarafını iyice sosa bulayın, buzdolabında yarım saat bekletin.
 
3 Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
 
4 Bir tencerede tereyağını ısıtın, soğanları ekleyin ve iyice sararana kadar kavurun.
 
5 Toz şekeri ilave edin, bir dakika daha karıştırın.
 
6 Beklettiğiniz AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Spesiyal But ları alın, üzerlerindeki soslarıyla birlikte soğanların ortasına oturtun. 7-8 dakika kızartın.
 
7 Üzerlerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin, ocağın altını kapatın.
 
8 Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |