| 
 
| 
 
 
 | 
 
Soğanlı Tavuk Dolması | 
 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23531 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008 
4,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 orta boy tavuk
 
Yarım kilo soğan
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
Kekik
 
Pilavı:
 
2 kaşık tereyağı
 
3 su bardağı pirinç
 
5 su bardağı su (tavuk suyu)
 
 
Tavuk ateş üstünde tütsülenir. İçi iyice yıkandıktan sonra soğan piyaz şeklinde doğranır. Tuz, kırmızı biber, karabiberle iyice ovulur. Tavuğun içine doldurulur. Ağız kısmı iyice dikilir. 6 bardak suyun içinde haşlamaya bırakılır, iyice piştikten sonra tavuk suyun içinden çıkartılır.
 
Pilavın pişirilmesi: Ayıklanmış pirinci sıcak suya yatırıp 15 dakika bekletilir. Soğuk suda birkaç kere yıkadıktan sonra süzülür. Tencerede tereyağı kızdırılıp pirinç ve tuz, suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
 
Büyük bir servis tabağına pilav konarak üstüne soğanlı tavuk yerleştirilir, üstüne kekik ekilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Soğanlı Tavuk Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |