1 paket fırın makarna
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Makarna haşlanır, bir kenara bırakılır. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuz eklenir tereyağında şeffaflaşana kadar kavrulur. Yumurta süt ve sıvıyağ çırpılır, haşlanmış makarnaya eklenir karıştırılır. Fırın kabı bolca yağlanır. Makarnanın yarısı dökülür. üzerine kavrulmuş soğan ve ezilmiş peynir yerleştirlir. Sonra kalan makarna üzerine konur. Kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|