Malzeme : 
 
750 gr. istediğiniz çeşit balık, 
 
3-4 adet domates, 
 
2 adet orta büyüklükte soğan, 
 
1 çay kaşığı zeytinyağı.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Küçük balıklan temizleyip yıkadıktan sonra, büyük balıklan filetolara ayınp tepsiye muntazam diziniz.
 
2-  Bir tencereye zeytinyağını, soğanları da incecik yarım halkalara kesip koyunuz.
 
3-  Orta hararetli ateşte soğanlar biraz ölünce, domateslerin kabuklannı soyup fındık büyüklüğünde parçalara kesip onunla da 5-6 dakika kavurunuz.
 
4-  Bu kanşımı tepsideki balıkların üzerine dökünüz.
 
5-  Sonra tepsiye suyla, defne yaprağını tuz ve karabiberi dilimlere kesilmiş limonlan koyup orta hararetli ateşte 15-20 dakika pişiriniz.
 
6-  Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapınız.
  
 |