| 
 | 
| Soğan Yemeği (Abana Kastamonu) | 
|  | pandemir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2020
 Mesajlar: 39
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150224 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2020
 371 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. Yemeklik soğan
 1 Avuç Pirinç
 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Soğanlar soyulur ve jülyen doğranır.
 Tencerenin içerisine biraz sıvı yağ konulur ve soğanlar iyice kavrulur.
 Kavrulan soğanların içine 1 bardak kadar su ilave edilir ve üzerine pirinç eklenir.
 Tuzu da ilave edildikten sonra karabiber eklenir.
 Pirinçler pişene kadar öylece kaynatılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |