|
Soğan Öydürmesi (Mengen Bolu) |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139502
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
1,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
4 kaşık tereyağı
8-10 baş kuru soğan
6 adet Yumurta
1 demet doğranmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Tereyağında soğanlar uzun süre sotelenir (öydürülür).
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Maydanoz eklenir ve 3 dakika kadar daha pişirlir. Tavanın altı kısılır ve altı adet yumurta için tavada yer açılır.
Bu boşluklara yumurtalar kırılır ve tavaya kapak kapatarak yumurtalar pişene kadar kısık ateşte tutulur.
|
|