| 
 | 
| Soğan Öydürmesi (Mengen Bolu) | 
|  | Kayıtcı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.01.2019
 Mesajlar: 60
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139502 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
 1,304 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 4 kaşık tereyağı
 8-10 baş kuru soğan
 6 adet Yumurta
 1 demet doğranmış maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 
 Tereyağında soğanlar uzun süre sotelenir (öydürülür).
 Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Maydanoz eklenir ve 3 dakika kadar daha pişirlir. Tavanın altı kısılır ve altı adet yumurta için tavada yer açılır.
 Bu boşluklara yumurtalar kırılır ve tavaya kapak kapatarak yumurtalar pişene kadar kısık ateşte tutulur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |