İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg İri Arpacık Soğan
1 Kg Kuzu Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Baş Sarımsak
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Acı Pul Biber
Soğanların kabukları soyulur, 1 tatlı kaşığı tuzlu suda sabaha kadar bekletilir.
Ertesi gün soğanlar yıkanır, suyu süzdürüldükten sonra çömlekte, tereyağının yarısı ve zeytinyağında kavrulur.
Soğanların rengi değişince üzerine acı pul biber ve salça üzerine ilave edilir.
Bu sırada ayrı bir tavada etler 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur ve diğer tavadaki soğanların üzerine dökülür.
Sıcak su tencereye döküldükten sonra yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sofraya götürülürken büyük bir servis tabağına pirinç pilavı konur, ortası açılıp üzerine soğan kavurması dökülür.

|