| 
 | 
| Soğan Dolması (Seydiler Kastamonu) | 
|  | üzüm gözlü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.04.2020
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149893 Gönderme Tarihi: 15.Nis.2020
 466 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 10 Adet İri baş soğan
 1/2 kg. Kıyma
 1 Çay Bardağı Pirinç
 Bir Tutam Karabiber
 Bir Tutam Kimyon
 Bir Tutam Tuz
 Bir Tutam Pul biber
 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
 Alabildiği Kadar Salçalı su
 
 İri baş soğanların dış kabukları soyulur. Beyaz kabuk başlayınca, yukarıdan soyma sona erer.
 Soğanlar 3 katman oluşturacak şekilde yukarıdan aşağıya kadar bıçakla kesilir.
 Kaynayan suya soğanlar atılır.
 Soğan katmanları ayrılana dek soğanlar pişirilir. Sonrasında başka bir kaba alınır.
 İçi hazırlamak amacıyla baharat ve pirinç karıştırılır ve iç hazırlanır.
 Birbirinden ayrılan soğan katmanlarının içerisine konur.
 Elde edilen dolmalar tencereye gevşek bir şekilde dizilir.
 Dolmaların üzerine çıkacak kadar üzerine salçalı su dökülür.
 Daha sonra tabağı süslemek için biraz salçalı su ayrılır.
 Dolmalar piştikten sonra ocaktan alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |