|
|
Soğan Çiçeği |
|
pakol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc154433
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet beyaz soğan
2 adet yumurta
250 mililitre süt
200 gram un
1 çay bardağı nişasta
4 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Mümkün olan en büyük ve düzgün şekilli soğanı kullanmaya çalışın.
Tepesini kesip kabuklarını soyun ancak kökünü ayırmayın.
Soğanı ters yüz edip kökü üstte kalacak şekilde kesme tahtasına yerleştirin.
Kökten 1 santimetre kalacak şekilde soğanı dik, yatay ve diyagonal olmak üzere dört kez kesip 8 parçaya bölün. (Soğanınız yeterince büyükse 12 ya da 16 parça da kesebilirsiniz.)
Yeniden kaldırıp kökü alta gelecek şekilde tahtanın üzerine hafifçe atın ve parçaların çiçek gibi açılmasını sağlayın. (Soğanı buzlu suya koyarsanız daha kolay açılır.)
Diğer yanda un, nişasta, ekmek kırıntısı, tuz, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırın.
Yumurtayı ve sütü de ayrı bir yerde çırpın.
Sıvı yağı derin bir tencerede ısıtmaya başlayın.
Açılan soğanı kurulayıp önce unlu sonra yumurtalı sonra tekrar unlu karışıma bulayın. Buladığınız malzemelerin soğan parçaları arasına güzelce girdiğinden emin olun.
Güzelce kapladığınız soğanı bir kevgir yardımıyla yağa alın ve tencerenin ortasında tutarak kızartın.
Kızaran soğanı yağdan alıp kağıt havlunun üzerinde fazla yağını çektirin.
Ketçap, hardal gibi soslarla servis edebilirsiniz.
Not: Soğan çiçeği ya da çiçek soğan, ABD?de doğup ülkemizde de yaygınlaşmış bir tür atıştırmalık. Özellikle burger gibi sokak lezzetlerinin yanına yakışan soğan çiçeği için soğan halkasının daha kolay ve daha güzel görünen hali demek de mümkün.
|
|
Soğan Çiçeği Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|