| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sodalı Börek | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45040 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009 
2,093 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yufka
 
250 gr sert beyaz peynir (iç malzeme)
 
3 adet yumurta
 
½ su bardağı sıvı yağ
 
1 şişe maden suyu
 
2 yemek kaşığı Knorr Toz Tavuk Bulyon
 
½ demet maydanoz (iç malzeme)
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (iç malzeme)
 
 
Hazırlanışı
 
1. Harcı için: Kâsede ufaladığınız beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın.
 
2. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp içine 1 bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.
 
3. Kalan 3 adet yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yarım yufkalardan 3 adedini buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarını dışarıda bıraktığınız yufkayı tepsinin içine doğru düzgünce katlayın.
 
4. Sosu için: Bir kapta çırpılmış yumurtaları, 2 yemek kaşığı Knorr Toz Tavuk Bulyon’u, maden suyunu ve sıvı yağı çırpıp böreğin üstüne dökün.
 
5. Soslu böreği 1 saat buzdolabında bekleterek önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak dilimleyerek servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sodalı Börek Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |