Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rus Yemekleri > SLAV TATLISI (1 adet - 94,921 defa bakıldı)

SLAV TATLISI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SLAV TATLISI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64550
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,894 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
1/2 kahve kaşığı tuz
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1-2 çorba kaşığı soğuk su
1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
Harcı:
1 yumurta + 2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağından biraz fazla süt
125 gr (1/2 su bardağı) krema
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı hindistancevizi

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200° C) getirip, ısıtınız.
Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz. 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı bıçakla küçük parçalara kesip, ekleyiniz.
Yağ ve unu parmak uçlarınızla, karışım ufalanmış ekmek içi görünümü alıncaya kadar karıştırdıktan sonra, şekeri ekleyiniz.
Hafifçe çırpılmış yumurta sarısı ile 1 çorba kaşığı soğuk su ekleyip, bıçakla karıştırdıktan sonra, ellerinizle pürtüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. (Hamur fazla kuruysa, 1 çorba kaşığı daha soğuk su ekleyiniz.) Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz. 22,5 cm çapında, altı çıkabilen bir tart kalıbını, bir tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta, çapı tart kalıbınınkinden 5 cm kadar daha geniş olacak biçimde açarak, kalıba düzgünce yerleştiriniz. Tart kalıbını, hamurun soğuması için 10 dakika buzdolabında bekletiniz.
Kalıbı buzdolabından alıp fırına sürerek, 10 dakika pişiriniz. Kalıbı fırından alıp, soğuması için bir kenara bırakınız.
Fırınınızın sıcaklığını azaltınız (170 C).
Harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede yumurta, yumurta sarısı ve şekeri tahta bir kaşıkla ya da yumurta teliyle koyu bir kıvama gelip, açık sarı bir renk alıncaya kadar çırpınız. Önce unu, sonra süt, krema, eritilmiş tereyağı ve hindistancevizini, karıştıracak ekleyiniz.
Hazırladığınız bu harcı, pişirdiğiniz tart kalıbının içine döküp, kalıbı fırının orta katında 45 - 50 dakika, tartın rengi açık kahverengi olana kadar pişiriniz. (Tart ya da harcı çok çabuk kahverengileşiyorsa, yanmasını önlemek için, tartın üstünü alüminyum kağıtla kapatabilirsiniz.)
Kalıbı fırından alınız. 10 dakika beklettikten sonra, tartı çıkarıp, bir kenarda soğutarak servis ediniz.






SLAV TATLISI Tarifleri Rus Yemekleri



(1 adet SLAV TATLISI 94,921 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort