| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 60 gr. Şeker
 3 Adet Yumurta
 55 gr. Sıvıyağ
 95 gr. Yoğurt
 10 gr. Karbonat
 50 gr. Siyez Unu
 5 gr. Vanilya
 Şerbeti için:
 0,5 lt. Su
 0,5 kg. Şeker
 4 Damla Limon Suyu
 
 Şeker ile yumurta çırpılır.
 Karbonat ve limon suyu ile açılır.
 Sıvıyağ, yoğurt, siyez unu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
 Karışım bir pişirme kabına alınır.
 170 derece ısıda 35 dk. pişirilir.
 Diğer yandan su, şeker ve limon suyu kaynatılarak şerbet hazırlanır.
 Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkan sıcak tatlının üzerine eklenir.
 Soğuyunca servis edilir.
 
 Not: Siyez Unundan Yoğurt Tatlısı Kastamonuda henüz yapılmaya başlanılan yöresel bir lezzettir. Bu tatlı 18 Mart 2017 Tarihinde Afyonkarahisarda düzenlenmiş olan 1. Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali çerçevesindeki Uluslararası Yemek Yarışmasında Tatlı Kategorisinde 1.lik ödülü almaya layık bulunmuştur.
 
 
  
 
 |