| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 5 kg. Siyez Unu
 Aldığı Kadar Su
 1 Çorba Kaşığı (10 gr. Kadar) Kuru Maya
 1 Avuç Tuz
 
 Malzemeler derin bir kapta, tercihen hamur teknesinde karıştırılarak yoğurulur.
 Dinlenmeye bırakılarak mayalanması beklenir.
 Mayalanan hamur 4 eşit pözüye (parçaya) bölünür, yuvarlanır.
 Tabanına yapışmayı önlemek için yağ sürülmüş ve un serpilmiş olan 60 cm. çapındaki tepsiye pözü (parça ) halinde konulur.
 Kuzineli fırınında (yöresel usulde) ortalama ısıda (175 0C) ağır ağır pişirmeye bırakılır.
 Arada bir tepsi çevrilerek 75 dakika kadar pişirilir.
 
 
  
 
 |