|
Siyez Bulguru Salatası (Kastamonu) |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc139594
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2019
1,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
100 gr siyez bulguru
100 gr maş fasulyesi
10 gr kök kereviz
10 gr kırmızı pancar
15 gr Ordu fındığı
1 tutam taze reyhan
10 gr nar tanesi
1 tutam tere
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Tane karabiber
Deniz tuzu
Bir gece önceden ılık suda beklettiğiniz siyez bulgurunu ve maş fasulyesini ayrı tencerelerde haşlayıp bir kenara alın. Ardından derin bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi ve üzüm sirkesiyle hazırladığınız sosun üzerine bir tutam deniz tuzu ve tane karabiber ilave edip maş fasulyesi ve siyez bulguru katıp karıştırın. Tere, taze reyhan ve nar tanelerini de ilave ettikten sonra tabağa aldığınız salatanın üzerine kibrit çöpü şeklinde kesilmiş kök kereviz ve kırmızı pancarla birlikte kavrulmuş Ordu fındığı ilave edin. Salatanın üzerinde zeytinyağı gezdirip servise hazır hâle getirin.
|
|