| 
 | 
| Siyez Bulgurlu Ayran Aşı (Kastamonu) | 
|  | pan kek Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139903 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2019
 1,230 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.ruhundoysun.com
 
 30 g Nohut
 25 g Kuru börülce
 50 g Siyez bulguru
 10 dal Taze nane
 15 dal Maydanoz
 3 adet Taze soğan
 600 g Yoğurt
 1.5 lt İçme suyu
 Tuz
 
 Bir gece önceden suda beklettiğin nohutları yumuşayana kadar haşla ve süz.
 Ayrı bir tencerede börülceyi 10 dakika kadar haşla. Suyunu süzdükten sonra aynı işlemi tekrarla ve 10-15 dakika daha haşla ve süz.
 Ayrı bir tencerede siyez bulgurunu 20 dakika pişir ve süz.
 Taze otları saplarından ayır ve yeşil kısımlarını incecik doğra.
 Taze soğanı incecik doğra.
 Geniş bir kabın içinde yoğurt, taze otlar ve pişirdiğin bakliyatları karıştır.
 İstenilen kıvam elde edilene kadar bu karışıma yavaş yavaş suyu yedir.
 Tuzla tatlandırıp, buzdolabına kaldır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |