2 kg siyah üzüm
 
300 gram tozşeker
 
250 gram mısır unu
 
2 litre su
 
100 gram çekilmiş ceviz içi
 
100 gram çekilmis fındık içi
 
20 gram hindistancevizi
 
 
Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri ve biraz su gezdirin. Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın. Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin. Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatın. Bu arada sürekli karıştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin. ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin. Servis yapacağınız kuplara paylaştırın. Tatlılar ılıdıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |