| 
 
| 
 
 
 | 
 
SİYAH - BEYAZ PUDİNG | 
 
  | 
karadadaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67835 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
3,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1,5 yemek kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
Siyah puding için;
 
3 su bardağı su
 
10 yemek kaşığı tozşeker
 
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
 
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
 
Üzeri için;
 
4 yemek kaşığı hindistancevizi
 
 
Beyaz pudingi yapmak için;
 
Sütü orta boy bir tencereye aktarıp tozşeker ve vanilyayı ekledikten sonra bir tel çırpacak yardımıyla karıştırın.
 
Üzerine mısır nişastası, un ve yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam ederek malzemeleri iyice karıştırın.
 
Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup tel çırpacak yardımıyla sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 
Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra ocaktan alıp kaselere, 5-6 santim yükseklikte olacak şekilde paylaştırın ve soğumalarını bekleyin.
 
Siyah pudingi yapmak için;
 
Su ve tozşekeri küçük bir tencereye aktarın. Üzerine kakao ve rssır nişastasını ilave edip tel çırpacak yardımıyla karıştırarak kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 
Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp soğumuş olan beyaz pudinglerin üzerine paylaştırın. Pudingleri buzdolabına kopıp soğumalarını bekleyin.
 
Servis yapmadan Önce üzerlerini hindistancevizile süsleyip bisküvilerle birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SİYAH - BEYAZ PUDİNG Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |