https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Kakaolu hamur için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 3-4 dakika yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Yarısına kakao ve sütü ilave edip tekrar yoğurun. Her iki hamuru da ayrı ayrı 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin.
Önce elinizle hafif bastırarak ve daha sonra merdane yardımı ile 3-4 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerdeki kurabiye kalıpları ile iki rengin birleştiği şeritten kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan tekrar açıp kalıplarla kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
|