| 
 | 
| SIVIKLI (Bayburt) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40043 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
 2,918 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 2 su bardağı yarma (gendime)
 2 su bardağı barbunya
 1 su bardağı tereyağı
 5 su bardağı et suyu
 tuz
 
 YAPILIŞI
 Barbunyayı derin bir tencerede 2 su bardağı suyla 40-45 dakika kadar kısık ateşte haşlayın. Yıkanmış yarmayı 5 su bardağı et suyunu ilave edip tuzla lezzetlendirin. Yemeği kısık ateşte yarmalar şişene kadar pişirin. Pişmiş olan yarmayı ezerek karıştırın. Suyunu çekmişse su ilave edin. Servis yapmadan önce yemeğinize tereyağı gezdirin. Servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |