|
Şıveydiz (Gaziantep) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165872
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2022
177 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze sarımsak
500 gr. pırasa
Yarım kg. kemikli et
300 gr. süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri için:
Sıvı yağ
Kuru nane
Öncelikle eti düdüklü tencerede haşlıyoruz. Yeşil sarımsakların yeşil sap kısımlarını kesiyoruz, pırasaları da aynı şekilde kesip suya koyuyoruz. Birkaç kez suyunu döküp tekrar suda bekletiyoruz. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz, et suyunu süzüp tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğramış suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzerek koyarak 10 dakika pişiriyoruz. Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup tuzunu ayarlıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz, daha sonra yemeğin suyundan azar azar yoğurdun içine döküp ılıtıyoruz. Ilınan yoğurdu yemeğe karıştırıp üzerine karabiber ilave ediyoruz, daha sonra sıvı yağ ile nane yakıp üzerine dökerek servis ediyoruz.
|
Şiveydiz |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170880
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sarımsak 1 Demet
Taze Soğan 1 Demet
Süzme Yoğurt 500 Gram
Haşlanmış Nohut 1 Su Bardağı
Dana Kuşbaşı 300 Gram
Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
Tereyağı 30 Gram
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Nane 1 Çay Kaşığı
Aspir Otu 1 Çay Kaşığı
Taze soğanı ve sarımsakları temizleyip yarım parmak kalınlığında, çorba kaşığına sığacak şekilde doğrayın. Kaynar suda sarımsaklar ile taze soğanları 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğan ve sarımsakları daha sonra kullanmak üzere ayırın. Zeytinyağını ısıtıp eti ekleyin. Suyunu çekene dek kavurun. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Etler yumuşayana dek pişirin.
Oda ısısındaki süzme yoğurdu iyice çırpıp tencerede sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış taze soğan ve sarımsakları, haşlanmış eti, haşlanmış nohudu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp tereyağında kavrulmuş nane-haspir otu karışımını ve tuzu ekleyin. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.03.2024
|
Şiveydiz |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177704
Gönderme Tarihi: 11.May.2024
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
300 gr kuzu kuşbaşı
8-10 dal taze soğan
Yarım kg taze sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr süzme yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Sıcak su
Sosu için:
Tereyağı
Kuru nane
Öncelikle kuzu etini düdüklü tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Çorba tenceresine haşlanan etleri suyu ile birlikte alın. Ocağın altını açın, kaynamaya başlayınca üzerine haşlanmış nohutları ekleyin. Taze sarımsakları ve taze soğanları sadece beyaz kısımlarını verev doğrayıp, tencereye ilave edip, kaynatmaya devam edin. Terbiyesi için bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ve tuzu ekleyip karıştırın. Çorbanın sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdun ısını eşitleyin. Karışımı azar azar tencereye ilave edip 3-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Tuzla tatlandırın. Bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Şiveydiz (Gaziantep) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177505
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2024
74 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
300 gram küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
1 su bardağı ıslatılmış ve haşlanmış nohut
Yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)
Yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları)
6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Kuru nane
Öncelikle kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin. Bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılıştırın. Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Üzeri için tereyağını eritip, naneyi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
|
Şiveydiz (Gaziantep) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178360
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe İpek Kıcıkoğlu
500 gr yeşil sarımsak
1,5 kg yeşil soğan
500 gr kuşbaşı et (kuzu ya da dana)
1 su bardağı nohut
500 gr süzme yoğurt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Sıvıyağ
Nane
Et ve nohut ocağa alınır, pişirilir.
Soğan ve sarımsağın sadece beyaz kısımları bir parmak kalınlığında doğranır.
Daha sonra sarımsak doğranır ve eklenir.
Sarımsak biraz yumuşayıp piştikten sonra soğan doğranır ve eklenir.
Başka bir kapta yoğurt ve yumurta çırpılır.
Daha sonra yemeğin suyundan azar azar yoğurda eklenir.
Yoğurt ılıdıktan sonra yemeğin içine eklenir.
Üzeri için yağ ve nane yakılır, yemeğin üzerine dökülür.
|
|